İlanlar

Haberler, Duyurular, Meclis Kararları, Stratejik Plan, Birimlerimiz

30 Ara

29.12.2019 Tarihinde Arakonak Beldesi belediye binası önünde kurulan donanımlı sağlık aracıyla kadın hastalıkları (memografi-doğum) muayeleri yapıldı.Verilen bilgilere göre sonuçlar 10 gün içinde, aile hekimliğinde olacaktır.

Sonuçlarda çıktıktan sonra, hastalık belirtisi tespit edilen kişilerle; aile hekimi aracılığıyla irtibata geçip ona göre yol izlenecektir.

11 Ara

Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Teşkilatı, Arakonak Belediye Başkanı; Sayın Mustafa DÖNER'i makamında ziyaret ettiler.

Gerçekleşen buluşmada; parti yetkilileri ,partilerinin misyonu ve parti parti proğramına dair bazı bilgilendirmede bulunup

aynı zamanda sayın başkanın geçmiş dönem ve yeni dönemde yaptığı  hizmetlerinden mutmayin olduklarını dile getirdiler.

13 Kas

Arakonak beldesinde tarımsal kalkınma ve hayvancılık konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı; Arakonak belediye başkanı Mustafa DÖNER, Tarım il müdürü Burhan BAHADIR, Tarsim Erzurum bölge müdürü, Frat Kalkınma Ajansı Bingöl Koordinatörü,

Bingöl Ziraat odası başkanı ve konuyla ilgili uzman personellerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasında yapan Tarım il müdürü Burhan BAHADIR; ''İlimizde yapılan tarımsal desteklemelere değinerek Sütaş A.Ş tarafından ilimizde hayata geçirilmeye başlanan

hazır olduklarını'' söyledi. Ardından söz alan Belediye Başkanı sayın Mustafa DÖNER; '' Göreve geldiğim 2014 'ten beri beldemizin temel geçim kaynağı hayvancılığın olması hasebiyle,gerek  yaylalarda yapılan Amenajman

çalışmaları (tohum-gübre), gerek mera ıslah çalışmaları için büyük gayret gösterdiklerini, yeni yayla yolunu açarak yayla ulaşımında büyük kolaylıklar sağladığını, hayvan içme suyu için; tüm süzme ve kaynak sulara sıvat yerleştirdiklerini bu ve benzer konularda gereken her türlü hassasiyeti göstereceklerini söyledi''.

Toplantı; Tarsim ve Sütaş A.Ş 'nin sunumundan sonra sona erdi.

25 Eki

Arakonak Beldesi kıban mevkiinde 2017 de yapılan hayvan içme suyu göleti aşırı yağış nedeniyle tahribata uğramıştı. İl tarım ve Arakonak Belediyesi tarafından

tekrar aynı yerde gölet yapımına başlandı. Yeniden yapılan göletin tahliye giderleri genişletilip bent genişliği arttırılmış oldu.

22 Eki

Arakonak beldesi içme suyu hattına yeni bir kaynak eklenecek.

17 Eki

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı ,Fırat Kalkınma Ajansı yetkilileri , Arakonak Belediye Başkanı sayın Mustafa DÖNER'i makamında ziyaret ettiler.

Buluşmada Belediye Başkanı Mustafa DÖNER ; beldenin ekonomik gelirleri, geçim kaynakları, coğrafik yapısı,belediye hizmetleri ve yeni dönemde imkanlar mutekabilinde yapılacak

hizmetler hakkında bir takım bilgilerde bulundu. İstişarenin devamında FKA yetkilileri de Bakanlığının ,yeni dönem projeleri ve mali destek hakkında bazı istişarelerde bulundular.

03 Eki

GÖLET; Arakonak Yaylası tarihi ördek gölü ,Arakonak belediyesi ve Dap İdaresi konsorssiyumunda restorasyonu tamamlanıp tekrar eski haline kavuşturulmuşrur.

03 Eki

Arakonak Belediyesi, KOSGEP işbirliğinde yapılan kurslar neticesinde Arakonaklı 60 kişiye girişimcilik belgeleri, kursların düzenlemesinde büyük emeği olan başkan Mustafa DÖNER tarafından hak sahiplerine dağıtıldı.